Termeni și condiții de utilizare

Definitii

CRONTO STYLE - Societatea Comerciala, organizata in baza legii romane. 

CONTINUT are urmatoarea definitie:

toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric

continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre CRONTO STYLE prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al CRONTO STYLE UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CRONTO STYLE intr-o anumita perioada

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CRONTO STYLE are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada

date referitoare la CRONTO STYLE, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic). 

Utilizator - Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CRONTO STYLE (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre CRONTO STYLE si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT. 

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Utilizator accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU. 

CLIENT - Persoana fizica care are calitatea de Utilizator CRONTO STYLE,, si care a plasat cel putin o comanda pe site. 

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii 

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta; 

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CRONTO STYLE intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea CRONTO STYLE cu referire la informatiile continute de acesta. 

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre CRONTO STYLE catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CRONTO STYLE, indiferent de modalitatea de livrare 

General

Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului/Continutului/Serviciului de catre Utilizator sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CRONTO STYLE si acesta.

Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Utilizatorului sau Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.cronto.ro.

Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, CRONTO STYLE sau oricarui tert cu care CRONTO STYLE are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de CRONTO STYLE prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea CRONTO STYLE de orice natura (posta electronica, apel telefonic, SMS etc), fara nicio garantie ulterioara din partea CRONTO STYLE.

CRONTO STYLE va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze CRONTO STYLE, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la CRONTO STYLE destinate acestui scop.

In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de CRONTO STYLE si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, CRONTO STYLE va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Acest Site este adresat doar Utilizatorilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre CRONTO STYLE, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind utilizator, CRONTO STYLE va considera ca persoana intruneste conditiile susmentionate.

Continut

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a CRONTO STYLE, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CRONTO STYLE, includerea oricarui continut in afara site-ului CRONTO STYLE, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CRONTO STYLE asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al CRONTO STYLE.

Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CRONTO STYLE si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea CRONTO STYLE cu referire acel continut.

Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Documentului.

In cazul in care CRONTO STYLE confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CRONTO STYLE pentru respectivul utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Contact

CRONTO STYLE publica pe site, datele de identificare si contact, actualizate spre informarea Clientilor sau Membrilor.

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite CRONTO STYLE sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate CRONTO STYLE se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau prin orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului. Astfel,,CRONTO STYLE, va considera ca Utilizatorul sau Clientul, consimte la primirea notificarilor din partea CRONTO STYLE in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, SMS sau prin anunturi pe site.

CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe site sau cu un contract incheiat cu un utilizator sau Client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).

Newslettere si alerte

In momentul in care, Utilizatorul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, accepta Documentul (Termeni si Conditii), exprimandu-si acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea CRONTO STYLE, transmise prin posta electronica (e-mail, SMS) si/sau apel telefonic. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client sau utilizator, poate fi modificata in orice moment, cu respectarea prevederilor art. 5.3.

Datele preluate de la un utilizator sau Client, in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre CRONTO STYLE in limitele Politicii de confidentialitate.

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre utilizator sau Client se poate face in orice moment:

folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite sau apeland numarul de telefon xxx

prin folosirea optiunilor disponibile in Contul de client, pentru modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte;

prin contactarea CRONTO STYLE, utilizand instrumentele dinsponibile pe site la sectiunea “SUPORT”, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a selectiona Membrii sau Clientii care si-au exprimat anterior de a primi newsletter si/sau alerte catre care va trimite astfel de notificari, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice utilizator sau Client, fara nici un angajament ulterior din partea CRONTO STYLE, In acest caz, utilizatorul sau Clientul se poate adresa Departamentului Relatii cu Clientii al CRONTO STYLE pentru a primi justificarile necesare in legatura cu orice decizie si/sau actiune intreprinsa de CRONTO STYLE, in sensul prezentului articol. Selectionarea membrilor se face in baza neonorarii repetate a comenzilor efectuate sau a abuzurilor de orice fel.

CRONTO STYLE nu va include in newslettere si/sau alertele transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al CRONTO STYLE, la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

Politica de confidentialitate

CRONTO STYLE colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare utilizator sau Client si-a exprimat consimtamantul ca CRONTO STYLE sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001. 

Oricare utilizator sau Client are dreptul de a obtine de la CRONTO STYLE, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta

dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

În virtutea înregistrării voluntare pe websiteul CRONTO STYLE sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor CRONTO STYLE, Utilizatorul sau Clientul este de acord cu (işi dă consimţământul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de către CRONTO STYLE în propriul sistem informatic, atât manual cât şi automat, în scopurile enunţate la punctul 6.1, în conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr.677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Dacă Utilizatorul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre CRONTO STYLE, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul şi de a nu oferi companiei CRONTO STYLE date cu caracter personal. 

Oricare utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre CRONTO STYLE a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. 

Oricare utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre CRONTO STYLE a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

CRONTO STYLE poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre CRONTO STYLE pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Utilizatorului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea CRONTO STYLE si/sau al eventualilor terti cu care CRONTO STYLE are contracte de parteneriat in acel moment.

Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art.6.1, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.3, Clientul sau Utilizatorul se va adresa CRONTO STYLE, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate in cadrul art. 5.3.

Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Utilizatorul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale RomCard S.A. prin solutia integrata Plationline.ro si a GeCad e-Payment International S.A. prin solutia integrata PayU. 

RomCard SA si GeCad e-Payment International SA functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comercianti acceptatori de card si clienti utilizatori de carduri. 

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

CRONTO STYLE nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

Politica de confidentialitate CRONTO STYLE se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Utilizator exclusiv pe site. CRONTO STYLE nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

CRONTO STYLE se obliga ca datele colectate ale Clientului/Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre CRONTO STYLE are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

CRONTO STYLE garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

CRONTO STYLE nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

Politica de vanzare online

Accesul la serviciu

Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un Cont.

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul Clientului la Serviciu, si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe site, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel CRONTO STYLE. Cu respectarea prevederilor art. 5.5. cu privire la notificarea Clientului despre actiunile si sau deciziile CRONTO STYLE, acesta se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al companiei, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. Restrictionarea clientilor la serviciu se face in baza abuzurilor de orice fel sau a neonorarii repetate a comenzilor efectuate. In cazul constatarii unei astfel de situatii, Utilizatorul va fi anuntat prin mail de restrictionare.

Fiecare Utilizator poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

In situatia in care CRONTO STYLE descopera neregularitati si/sau incalcari de orice fel a prevederilor din prezentul capitol, care conduc la prejudicierea sau perturbarea in orice fel a activitatii companiei, CRONTO STYLE isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul Clientului la Continut sau Serviciu. In acest caz, Utilizatorul sau Clientul se poate adresa Departamentului Relatii cu Clientii al CRONTO STYLE pentru a primi justificarile necesare in legatura cu masurile adoptate in sensul prezentului articol, si data de la care acestea au fost sau vor fi aplicate.

Produse si servicii

CRONTO STYLE poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CRONTO STYLE are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

CRONTO STYLE poate limita unuia sau mai multor Clienti , capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat., in conditiile art. 7.1. Articolele destinate numai anumitor institutii vor fi restrictionate publicului larg si se achizitioneaza doar in baza legitimatiei.

Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (LEI) si includ TVA.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in LEI. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, CRONTO STYLE va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.

In cazul platilor online CRONTO STYLE nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CRONTO STYLE, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In descrierea produselor si/sau serviciilor CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

Comanda online

Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca CRONTO STYLE poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de CRONTO STYLE si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

CRONTO STYLE poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CRONTO STYLE, in cazul platii online;

datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel CRONTO STYLE si/sau partenerii acestuia;

realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;

pentru alte motive obiective.

Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat in conformitate cu art. 7.3.3.;

In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul CRONTO STYLE, suma aceasta va fi returnata de catre CRONTO STYLE in maxim 30 de zile de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.

In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, CRONTO STYLE va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul Clientului a contravalorea produselor, in maxim 30 de zile de la data la care CRONTO STYLE a luat la cunostinta acest fapt.

Clientul are dreptul de a anula sau modifica continutul unei comenzi achitate cu cardul, in termen de maxim 30 de zile de la plasarea acesteia. In acest sens, Clientul va transmite in scris echipei CRONTO STYLE solicitarea de anulare sau modificare a comenzii.

In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.3.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, CRONTO STYLE va returna in contul Clientului suma reprezenatand diferenta dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 30 de zile de la data la care CRONTO STYLE a luat la cunostinta acest fapt.

Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea CRONTO STYLE, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, lunadu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

Contract si finalizare

CRONTO STYLE va include in coletul expediat catre Client, functie de tipicul fiecarui produs, toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

CRONTO STYLE va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea CRONTO STYLE, devine Contract onorat.

Transport

Livrarea catre Client a produselor/serviiilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat. Firma de curierat , prelucreaza date cu caracter personal ale Clientului CRONTO STYLE, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document Termeni si Conditii CRONTO STYLE. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat , mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Clientilor CRONTO STYLE, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului document Termeni si Conditii CRONTO STYLE. In acest sens, firma de curierat poate contacta Clientii CRONTO STYLE prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

Livrarile pentru produsele care se afla pe stoc se fac a doua zi lucratoare de la confirmarea comenzii. Pentru produsele care nu se afla pe stoc va va fi comunicat termenul de livrare de catre un reprezentant de vanzari. In cazul in care produsul va fi livrat in mai mult de 30 de zile lucratoare, CRONTO STYLE va informa Clientul telefonic sau prin E-mail, caz in care, Clientul poate renunta la comanda, iar in eventualitatea in care plata a fost efectuata prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 30 de zile de la data renuntarii.

Calitate si garantii

Fiecare produs comercializat de CRONTO STYLE beneficiaza de termenul de garantie mentionat in certificatul de garantie al produsului. Detalii clare despre trăsăturile caracteristice ale fiecărui produs sunt furnizate în pagina de prezentare a acestuia. Niciun utilizator/Client nu poate solicita o garanție extinsă, în alți termeni și alte condiții și/sau o garantie valida pentru un termen mai lung decat cel prevazut in documentele mentionate in prezentul articol. Garanția oferita de CRONTO STYLE este emisa în conformitate cu legislația în vigoare și se bazează pe obținerea de catre CRONTO STYLE a documentelor justificative pentru calitatea/durata de utilizare a produselor comercializate, respectiv, certificate de autenticitate și/sau de conformitate, direct de la producător și/sau distribuitorii autorizați ai producătorului. 

Fiecare produs comercializat de CRONTO STYLE beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, si conform prevederilor art. 7.7..1., inclusiv pentru cazurile in care informatiile privind calitatea produselor oferite de fabricantul produsului lipsesc. 

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare utilizator sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului in limita stocului disponibil, sau returnarea contravalorii acestuia.

In cazul in care CRONTO STYLE nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care CRONTO STYLE ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele achitate vor fi rambursate de catre CRONTO STYLE in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 7.6.2, CRONTO STYLE va informa Clientul prin E-mail si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre CRONTO STYLE a unui raspuns din partea Clientului in termenul precizat, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, CRONTO STYLE va inapoia sumele platite conform art. 7.6.2..

Returnarea produselor

Clientul CRONTO STYLE poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

Coletele prezinta deteriorari severe;

Produsele au fost livrate / facturat gresit;

Produsele prezinta defecte de fabricatie;

Produsele au marimi eronat comandate de catre Client;

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.

Clientul se obliga sa notifice CRONTO STYLE, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientului care a notificat CRONTO STYLE conform art 7.7.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 4 zile lucratoare de la comunicarea scrisa, in caz contrar, CRONTO STYLE considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Clientul CRONTO STYLE nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.7.1.4.

In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.7.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 10 zile lucratoare prevazute conform art 7.7.2, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.7.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Conform O.G. 130/2000 art. 10 lit. c) CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima. Utilizatorul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Pantofii trebuie sa nu fie folositi si să fie returnaţi în ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate ca o parte a produsului. Ochelarii de soare trebuie să fie intacţi la returnare.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.

In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, conform 7.7..1.3, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale, respectiv in 15 zile lucratoare.

In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.7..1.3, iar CRONTO STYLE nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 6.8.5.

Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza. Costul de retur al produselor este suportat de client conform legii.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.7.1.1; 7.7.1.2; 7.7.1.3 precum si in cazul lipsei conformitatii conform 7.7.1., situatie in care CRONTO STYLE va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), conform cap. 7.3., cheltuielile de returnare sunt in sarcina CRONTO STYLE.

Frauda

CRONTO STYLE nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS, etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre orice tert, a datelor sale confidentiale.

CRONTO STYLE declina orice responsabilitate, in situatia in care un utilizator/Client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CRONTO STYLE.

Clientul sau Utilizatorul va informa CRONTO STYLE asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

CRONTO STYLE nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/Client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail, cu indeplinirea conditiilor mentionate la art. 5.3. din prezentul Document.

Comunicarile realizate de catre CRONTO STYLE prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Urmatoarele scopuri, odata atinse, vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutului si/sau al CRONTO STYLE, aceasta din urma rezervandu-si dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre CRONTO STYLE catre utilizator / Client

de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul

de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre CRONTO STYLE catre utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

Limitare de responsabilitate

CRONTO STYLE nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui utilizator/Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii

In cazul in care un utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre CRONTO STYLE violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii CRONTO STYLE, conform detaliilor de contact, astfel incat CRONTO STYLE sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

CRONTO STYLE nu garanteaza Utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al CRONTO STYLE.

CRONTO STYLE nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

CRONTO STYLE este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre utilizator sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al CRONTO STYLE, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

CRONTO STYLE nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

serviciul va fi potrivit cerintelor clientului;

serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

produsele/serviciile obtinute gratis prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

Forta majora si cazul fortuit

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

Litigii

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre CRONTO STYLE Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".

Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre utilizator/Client si CRONTO STYLE se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre utilizator si CRONTO STYLE sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul CRONTO STYLE, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

Hotararea 985/2021 

În data de 28 Septembrie 2021 s-a publicat în Monitorul Oficial HOTĂRÂREA nr. 985 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști.

CRONTO STYLE se conformează cu prevederile art. I, alin. 3, care stipulează că, din data de 28 Octombrie 2021, vânzarea articolelor de echipament sau a unor însemne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor în afara procedurilor legale de achiziție derulate de Ministerul Afacerilor Interne ori de instituțiile/structurile aflate în subordinea acestuia constituie contravenție.

În consecință, CRONTO STYLE nu preia, nu produce și nu livrează comenzi individuale pentru angajații din aceste insistuții.

Uniformele și însemnele specifice disponibile la livrare sunt EXCLUSIV pentru următoarele categorii de beneficiari: Armată, Jandarmerie, Pompieri, Poliția Locală și Administrația Națională a Penitenciarelor sau produse cu caracter general, cum ar fi încălțăminte, produse de protecție, produse tactice, articole de harnașament, etc.

Dispozitii finale

CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.

CRONTO STYLE isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Feedback

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu CRONTO STYLE, va rugam sa ne contactati la numarului de telefon 0720 572 550, de luni pana vineri, intre orele 09:00-15:00, sau prin email la contact@cronto.ro

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul cronto.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor deveni si ramane proprietatea SC CRONTO STYLE , de la data transmiterii acestora catre CRONTO STYLE, pe orice cale de comunicare.

Ultima modificare: Septembrie 2023 - CRONTO STYLE 

Prelucrare date cu caracter personal: CRONTO STYLE este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr.xxx

Pentru mai multe detalii privind protectia consumatorului:

ANPC

TEL INFO - CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonică cu apelare gratuită